Viime viikonloppuna olimme Rasmuksen kanssa Ahvenanmaalla Eckerön näyttelyssä. Matkaseurana meillä oli Sara ja Diego; kiitokset molemmille hyvästä seurasta. Pojilla oli silloin tällöin pientä rähistelyä autossa (Rasmus matkusti takapenkillä ja Diego takaosassa), mutta muuten matka meni yllättävän hyvin kahden samanikäisen uroksen kanssa, ottaen vielä huomioon että Rasmuksella on ollut ongelmia toisten koirien kanssa viime aikoina. 

Itse näyttelystä ei erikoisempaa menestystä tullut. Tuomarina toimi Tapio Eerola. Bordercollieita oli yhteensä 17; avoimessa luokassa ei ollut muita uroksia. Rasmuksen esiintymiseen kehässä olin muuten melko tyytyväinen, mutta itse mokasin juoksuttamalla sitä liian hitaasti joten liikkeet olivat huonot. Taisi myös olla vähän väsähtänyt, koska ei seisonut niin "töpäkästi" kuin tavallisesti. 

Kirjallinen arvostelu:

" 2v. oikeat mitasuhteet. Voimakas kallo ja otsapenger. Kauniit silmät & korvat. Purenta ok. Rintakehä ja raajaluusto kevyet. Hieman etuasentoiset & lyhyet etulavat. Melko niukat takakulmaukset. Melko korkea kinner. Lyhyet tehottomat askeleet. Liikkeessä korkea häntä."

Rasmus sai huonoimman laatuarvostelun ikinä: tyydyttävä .

Tuomari vaikutti olevan todella tiukka, ja tiesi tasantarkkaan mitä etsi, mutta ei tainnut sitä näistä koirista löytää, koska nähdäkseni koko rodun edustustosta taisi vain 1 koira saada ERI:n (ja tämä oli Ronjan siskopuoli Indy ) Indystä tuomari ei löytänyt mitään muuta vikaa kuin sen karvattomuuden, joten koska Indy ei ollut hyvässä turkissaan ei sertiä tullut kenellekään. 

Diego sai esiintyi saksanpaimenkoirien kehässä hienosti. Laatuarvosana oli hyvä. 

Pitkän näyttelypäivän jälkeen kulutimme aikaa Saran ystävän Jaanan luona ja poikkesimme myös Ahvenanmaan uudella raunioradalla tutustumassa. Se oli hieno. Rasmuskin pääsi raunioille juoksentelemaan ja oli aivan innoissaan. Ei ole kyllä tällä(kään) koiralla mitään ongelmia alustojen, kiipeämisen tai tunneleiden tms. kanssa!  vauhtia riitti niin ettei kuvista meinannut tulla mitään. Oli kyllä hieno reissu!

Laivamme lähti Maarienhaminasta Helsinkiin klo 23.40, ja kotona olimme sunnuntaina hieman puolen päivän jälkeen. 

 

Muuten ei kuulu erikoisempaa. Olen kokeillut juoksuttaa koiria pyörän kanssa, ja Rasmus ainakin nauttii siitä kovin! Ronja ei ehkä ole niin kovin innoissaan asiasta, mutta hölköttää kuitenkin jotenkin vierellä. Ronja vaan nostaa laukan melko nopeasti (ilmeisesti lonkkien vuoksi?), joten tuskin viitsin sitä kovin paljoa juoksutella. Rasmus sen sijaan tykkää juosta, ja paahtaa mun mielestä tosi kovaa vauhtia ravaten. ...kyllä eilen illalla pyörälenkillä katselin sen menoa ja ihmettelin miten se näyttelykehässä on voinut juostakin niin lyhyillä ja tehottomilla askeleilla... No, ehkäpä pyöräilyllä on positiivisia vaikutuksia myös tähän.

 

Last weekend we travelled to Eckerö dog show. This judge didn't find what he was looking for: only 1 bitch got exellent and he didn't even pick "Best of breed". Rasmus got only "acceptable". This is what he said:

"2 years old. Right proportions. Strong head and forehead. Beautiful eyes and ears. Theeth ok. Light bonestruckture in the chest and the limbs. Headstock(?) little bit front-positioned and short. Pretty meager rear-angulation. Pretty high hamstring. Short, inefficient steps. Tail high in movement."

Rasmus presented himself otherwise well, but I failed to move him too slow and he didn't move as well as he usually does. My fault.  

But otherwise the trip was very nice and Rasmus got to take his first sea trip with a big ship! He was ok with everything on board. We also took a little trip to the new ruins in Ahvenenmaa. Rasmus loved to run a round there! 

 

pictures coming later...