Tällä viikolla Rasmuksen kanssa saatiin uusia "temppuja" opeteltaviksi. Eli vuorossa olisi nouto, ruutu ja eteenmeno. Nämä ovat emännällekin mielenkiintoisia, koska näitä en ole tavoitteellisesti yhdellekään koiralleni vielä opettanut.

Nouto Rasmukselta sujuu luonnostaan niin hyvin, että tätä ei juurikaan ole tarvinnut opettaa, pitää vain vahvistaa ja hioa lopulliseen koenouto-muotoon. Jo ekalla virallisella noutotreeni kerralla voitiin siirtyä kevyeeseen noutokapulaan, jota poika toi hienosti. Palkkalupaus aina kun toi kapulan käteen ja namipalkka (tällä kertaa pääasiassa juustoa).

Ruutua me lähdimme opettelemaan operantisti juoksemalla ruutu-merkkien läpi käyttäen vain etumaisia kartioita. Läpijuoksusta palkkalupaus ja heittopalkkaus namilla eteen. Tästä Rasmus nautti erityisesti, mutten tiedä mahtoiko tuo muutamilla toistoilla vielä tajuta kartioiden yhteytta asiaan; mutta pääasia että hauskaa oli ja eteenpäin mennään. (Ja vauhtia riittää... ).

Eteenmenoa alan varmaan jossain vaiheessa treenaamaan pk-puolta ajatellen, mutta taidan ensin keskittyä ruudun hiomiseen, etteivät nuo kaksi pääse vahingossakaan sekoittumaan. Eteenmenossa palkkana aion käyttää lelua, josko tämäkin tekisi jotain eroa liikkeille(?)

Nyt ei muuta kuin omat kartiot ja kapulat hankintaan ja treeniä treeniä.... 

 

Ronjan kanssa ollaan treenailtu koiratanssiliikkeitä ja uudeksi liikkeeksi ajattelin kumartamista. Jo ekalla harjoituskerralla saatiin etupää hienosti alas, mutta vielä täytyy häivyttää käsiapu ja vahvistaa peräpään pystyasento, ettei ihan mene makuullemenoksi . Tyttö toimii niin hienosti että vähän alkoi taas kutkuttaa ajatus ihan tanssiesityksen harjoittelemisesta. Ronjalle siis tanssikappaletta miettimään. Ehdotuksia otetaan vastaan!  (Mainittakoon että pentuna käydyillä koiratanssikursseilla suositeltiin musiikiksi Pink Pantherin tekno-versiota, joten mitään hidastempoista tuskin kannattaa yrittää)