Viikonloppuna käytiin Rasmuksen kanssa Raumalla äiteetä & co. moikkaamassa (siis emännän äitiä).  Käytiin äidin vielä keskeneräisellä mökilläkin samalla reissulla, ja hienoltahan siellä näytti, vaikka vielä onkin työtä tehtävänä! Odotellaan kutsua mökkitalkoisiin...

Rasmus sai samalla tutustua vanha rouva Mistyyn (collie) ja pikkusiskon Telmaan (suomenlapinkoira). Mukavasti kävi tapaamiset!

 

Tänään Rasmuksella alkoi pikkupentujen leikkikoulu. Ryhmään kuului meidän lisäksi 6 koirakkoa. Kaikki olivat siis alle 4kk pentuja. Kurssilla opitaan perustaitoja mitä jokaisen pennun (ja aikuisenkin koiran) olisi hyvä osasta. Kurssilla oli kivaa! Rasmus oli alkuun tietysti kiinnostunut uudesta ympäristöstä ja tietysti toiset pennutkin olisi kiinnostanu, mutta "töitä" teki hienosti!

Kurssi aloitettiin ensin pienellä teoriaosuudella, jonka jälkeen omistajat leikkitivät pentujaan pyrkien saamaan pentunsa huomion häiriöistä huolimatta. Tässä meillä ei ollut ongelmaa; vetoleikki maistui ihan kuin muuallakin (vaikka piti välillä kurkata mitä muut teki, ote ei irronnut).

Tämän jälkeen otettiin kontaktiharjoituksia kulkemalla remmi löysällä ympäri hallia, ja palkkaamalla pentua aina kun se oma-aloitteisesti otti kontaktia ohjaajaan. Alkuun Rasmus haisteli kovin hallin mattoja, ja kiinnostui seuraamaan muiden pentujen tekemisiä (sieltä kun kuului "hyvä!"-huutoja) mutta melko nopeasti otti itse kontaktia, ja kun n. 5 toiston jälkeen tajusi mistä herkkuja saa, se kulki tosi hienosti mukana, ja piti kontaktia pidempiäkin aikoja. Eikä enää toiset pennut kiinnostaneet niin paljoa. Fiksu poika!
Nameina käytin pieniä nakin paloja sekä lihatikun palasia. Hyvin toimivat, vaikka ruuan kanssa mikään ahmatti olekaan.

Kotiin päästyämme pentu olikin jo aika uupunut, joten Rasmus sai jäädä lepäämään. Rumba kävi asioillaan piha-aitauksessa ja lähdimme Ronjan ja naapurin Heidin ja Hipin (kiinanharjakoira) kanssa metsälenkille. Oli kiva lenkki! Ei edes tullut vettä, vaikka märkää olikin. Törmättiin metsässä myös pariin mukavaan irlanninsetteri-poikaan, jotka myös juoksivat Ronjan kanssa innoissaan. Oli kyllä koira sen näköinenkin että oltiin oltu... Kuraa oli kuonosta hännänpäähän. Mutta oli se sen arvoista! Kaikilla oli hauskaa! Ja otettiin me siinä lenkillä myös luoksetulo- ja paikallaanmakuu-harjoituksia, joista luoksetulot toimivat oikein mainiosti, mutta maassa makuuta piti vähän kerrata. Ronja kun yritti kokeilla, josko sitä vois ryömiä pitkin polkua huomaamatta vähän lähemmäs... No, ei muuta kuin koira takaisin paikalleen ja uusi yritys. Kyllä se sitten parin kerran jälkeen jätti kokeilematta sitä ryömimistä. On se vaan kyöni kokeilija!


This weekend Rasmus came with me to see my mother, Jari and my little sister and brother at Rauma. He got to see also my mothers collie Misty and my little sisters dog Telma (Finnish Lapphund). They seemed to get along fine.

Today Rasmus had his first lesson at the puppy school. There were 6 other puppies at our group, all under the age 4months. At first we started out with some "theory" part about puppy training, and then we continued with excercices: First we were told to play with our puppies, and try to get them to play with us with so that they wouldn't be distracted by the other puppies. Rasmus played well, and didn't really let other puppies disturb us, although he was a bit curious of them when we arrived at the training hall.

The second excercice was contact: We walked around the hall and waited for the puppies to take contact on their own and then rewarded them. Rasmus got the idea pretty fast, and pretty soon he was walking beside me with eye contact! What a brilliant little puppy, he's soooo smart!