Rasmuksen kanssa treenattiin tällä viikolla hyppyjä ja seuraamista (eli meillä vielä vahvistettiin sivulletuloa). Hyppääminen on Rasmuksen mielestä ihan mielettömän hauskaa, mutta ehkä me ei vielä missään hyppykilpailuissa voitettaisi, jos ei kyseessä ole tyyli  Kouluttajakin hihitteli että "Rasmuksella on ihan...ööö...persoonallinen tyyli hypätä". Tällä tarkoitti varmaan sitä, että poju odottaa hyppyjä ihan tärinöissään, ja kun saa hypätä niin pomppaa kuin kenguru; yleensä vielä huimasti ylöspäin, ja ilmassa kääntyy vilkaisemaan, että heittopalkka varmasti lähti ja sitten suhaa kyllä hyvin eteenpäin esteen jälkeen namia hakemaan... Hypyt siis toimii, mutta jos me agility-uraa vielä joskus ajatellaan, niin hyppyjen pitää hieman hioutua .

Sivulletuloja saadaan vielä lisää treenata, sillä nyt huomattiin, että Rasmus ei vielä vahvasti osaa siirtyä sivulle jos tulee ohjaajasta katsottuna n. klo 14-15:sta. Mutta selvästi sivulletulo vahvistui jo hallitreeneissä, ja jos vielä kotona ehditään sitä jankata, niin eiköhän siitä hyvä tule!

Ronjan kanssa oltiin tänään maastotreeneissä taas muutaman viikon tauon jälkeen. Nyt otettiin "palauttavaa", koska oltiin ekaa kertaa pimeällä treeneissä (viimeksi oltu pimeassä pimeäkokeessa keväällä). Pääasiassa siis ilmaisutreeniä. Maasto oli uusi meille. Kunnon metsää ja ryteikköä, jossa oli hyvin pinnanvaihteluita, mäkiä ym. Käytimme polkua keskilinjana, ja sitten lähettelin Ronjaa vuorotellen oikealle ja vasemmalle. Yhteensä 6 maalimiestä, joille ilmaisut: 5 haukkua, 15 haukkua, 5 haukkua, 20 haukkua, 30 haukkua ja pari haukkua. Ilmaisut toimivat hyvin.

Olin tyttöön tyytyväinen, mutta ohjattavuutta voisi parantaa. Ensi kerralla taidetaan ottaa vähän pistotyyppisesti, jotta saadaan motivaatiota ottaa suoria ohjauksia paremmin ja lisäksi ohjaajan pitää oppia antamaan selkeät ohjausmerkit (itse en tajunnut ettei pimeässä välttämättä näy kaikki merkit niin hyvin), eli kroppa ja liike mukaan suuntien osoittamiseen. Ja ehkä seuraavissa treeneissä voisi alkaa ottaa myös maalimiehiä lähelle lähetystä niin että Ronja saa muistutusta siitä että nenä pitää olla auki heti lähdössä, eikä kannata paahtaa heti täysiä kymmeniä metrejä eteenpäin ja vasta sitten alkaa miettiä missä se haju mahtaisi olla... Ja seuraavaksi ehkä pidempiä etsintöjä (käytännössä tyhjiä alueita, joille sitten "pudotellaan" maalimiehiä). Katsotaan muuttuuko nämä suunnitelmat ensi treeneissä.

 

Rasmus has been training obedience. He loves the jumps and fetching, he has natural talent for those moves. But his jumping styles needs a bit moulding; he jumps very high even the bar isn't very high and sometimes resembles a kenguru...  But he is a very happy dog and loves to do things. Unfortunately I don't have any pictures from our training. Maybe I'll ask our intructor if she could take a few photos for me.