Nyt ollaan pikkuhiljaa palailemassa arkeen.

Ronja käy rakennusetsintä-treeneissä ja Rasmus arkitottelevaisuuskurssilla.

Ronjan kohdalla on tehty uusia huomioita pelastukoira-hommien suhteen: Pimeässä tyttö ei työskentele samalla varmuudella. Aikaisemmin mitään ongelmia ei ole huomattu, mutta eräällä rengasvarastolla suoritetuissa treeneissä Ronja selvästi nosti kierroksia, ja alkoi "sählätä", kun varaston etsintään lähdettiin täysin pimeässä. Nyt pimeässä etsintään pyritään saamaan lisää varmuutta. Rakennusetsinnöissä valon säätely on helpompaa kuin esim. maastossa tai raunioilla, toivottavasti ehditään vielä tällä rakennustreeni-kaudella saamaan asiaa eteenpäin.

Rasmus puolestaan on keskittynyt arkitottelevaisuuskurssin asioihin; mm. rauhoittumisharjoituksiin, arkiseuraamiseen, kontaktiharjoituksiin, yksinjäämiseen, ym. ym. Lisäksi ollaan treenattu palkitsemista eri leikein; tämä onkin Rasmuksen kohdalla helppoa, koska poju innostuu helposti mistä vaan ja tuntuu palkkautuvan hyvin!

Ja meidän taloudessa leikitään muutenkin päivittäin; koirat yksinään, sekä yhdessä keskenään että meidän kaksijalkaisten kanssa.

Tässä kuvia yhdestä suositusta pihaleikistä: Koirista on tosi hauskaa leikkiä "etsi pallo" leikkiä ulkona. Pihamme koirille aidatulla alueella on matalahkoja vuoristomäntyjä, jotka ovat lumen painosta taipuneet vielä matalammalle, ja tästä ollaan saatu uusia paikkoja pallon piilotukseen.

Ronja and Rasmus love to play "find the ball" -game in the snowy yard. Here's a couple of pictures of that:

Can you find the bordercollie in the picture?

Tässä kuvia Rasmuksen ja yhden parhaan kamun, Diegon, leikeistä koirapuistossa:

Here's Rasmus and Diego playing in the dog park: