Tänään Rasmus sai ensimmäisen rokotteensa Suomessa. Rasmus on siis jo kertaalleen rokotettu parvovirusta ja kennelyskää vastaan Hollannissa; siellä rokotusohjelma on hieman erilainen kuin Suomessa. Tänään poika sai nelosrokotteen. Hienosti sujui, pentu ei edes tainnut huomata koko pistosta, koska keskittyi syömään nappulaa kädestäni.

Molemmat kivekset oli edelleen tallessa, ja muutenkin kaikki jees. Mitä nyt eläinlääkäri totesi että maitohampaat ovat jonkin verran kuluneet (johtuu varmaan siitä keramiikkakuppi-fetissistä, mikä tuolla on, haluaa kaluta ja kaataa niitä minkä ehtii) Keraamiset kupit ollaankin jo vaihdettu muovisiin ja teräksisiin, tämä ei tosin vaikuta kuppien kaato-taipumukseen, mutta ei yritä käyttää hampaitaan näihin. Ronjan kupitkin pitää nostaa aina pöydälle, koska ne on ah, sitä niin ihanaa keramiikkaa... Painoa pennulla oli nyt 6,3 kg.

Rasmuksella on tänään ollut virtaa ihan ongelmaksi asti: koko ajan olen yrittänyt sen kanssa olla ja sitä seurata, leikkiä ja tarjota puruluuta ym., mutta se on tänään tylsistynyt hyvin nopeasti, eikä ole jaksanut yhtä asiaa montaa minuuttia kauempaa. Niin ja löysin sen tänään myös olohuoneen sohvalta, mä en tajua miten se ehtii ja pääsee! Ja olihan se eilen onnistunut murtautumaan meidän pentuaidastakin läpi (siis sisätiloissa olevasta kompostiaidasta, jolla ollaan rajattu vähän pennun tilaa) En tiedä menikö se yli vai ali, kuulin vain murinan sekaista ähinää, ja sitten kuului kolahdus ja pentu juoksikin jo vastaan! Aidassa ei mitään merkkejä, oli ihan kuin olin sen jättänytkin. Ihme Houdini!

Ronjan kanssa ollaan treenattu eilen opittuja juttuja, lähinnä niitä kuunteluharjoituksia. Samalla tuli puolivahingossa vahvistettua esineiden tuomista, joka on ollut Ronjalle ilmeisesti vähän epäselvä käskynä (tiedän että olen opettanut sen heikosti, eikä koira aina tiedä mitä siltä odotan); nyt sain kuitenkin useita hyvä toistoja, joilla vahvistin lelun tuomista suoraan käteeni. Kuunteluharjoituksissa palkkana narunpäässä oleva narupallo, ja tuomisista palkitsin nameilla.


Today Rasmus got his first vaccinations in Finland. He behaved really well at the vet, even though he had a lot of energy today! Rasmus didn't even notice the injection, because he was so concentrated on the treats in my hand . He weighs now 6,3 kg, and the vet says everything is fine with him.

Today he has been a real rascal; I've had my hands full trying to keep him occupied with his toys, bones etc. But still he managed to jump/climb on the sofa at some point when I was looking the other way! He's os fast! He is allowed to come to the sofa when he is a little older, but now he's so small, I'm afraid he'll hurt himself jumping up and down the sofa, so we haven't really let him go there.

But now he's sleeping quietly. I bet he's tired, because so am I and I was mostly watching him go...