Tänään oli ihana, treeni-täytteinen päivä!

Rasmuksella oli tosiaan pikkupentujen leikkikoulua, jonka kanssa käytiin keskustassa ja Hansakorttelissa kiertelemässä. Samalla harjoiteltiin sitä kontaktia ja kauniisti remmissä kulkemista. Hienosti sujui, mutta Rasmushan olikin jo vanha tekijä! Lisäksi saatiin muutama ohitusharjoittelu, kun tuli toisia koiria (joista muuten 5 kuudesta rähisi) vastaan. Ei erityistä ongelmaa, käveltiin vaan eteenpäin ja syötiin nakinpaloja.

Today we went to the Turku city center with our puppy school. The puppies got to see different things (but Rasmus had already been down town, so he was like a fish in the water ) We also trained contact there with all the distractions. Rasmus did well! People were looking at our "class" , all the puppies were so adorable! Many people also came to talk to me asking about Rasmus. Some people seemed to recodnice the breed because of a television program that came out a couple of weeks ago about herding dogs, and  there were bordercollies in it too.

Rasmus pääsi koulun jälkeen kotiin nukkumaan, ja me lähdettiin Ronjan kanssa hallittavuuskurssille. Oli tosi hyvä ja avartava ensimmäinen kerta! Kouluttajana toimi Johanna Tammiala, joka toimii myös pikkupentujen leikkikoulun vetäjänä. Harjoituksiin kuului rauhoittumista, paikalla makuuta ja kuuntelemisen harjoittelua. Rauhoittuminen vaati Ronjalta jonkin aikaa, koska treeniryhmässä on yksi saksanpaimenkoira narttu, jonka kanssa Ronja tykkää tuijotella ja vähän haastaakin toisiaan. Mutta loppujen lopuksi tyttö rauhoittui hyvin, ja muutenkin treenaus oli mielestäni onnistunutta! Lisää näitä!

Paikalla makuu meillä on OLLUT melkoisen vahva, mutta en tiedä onko kyse siitä, että Ronja pääsi kesällä kiva koirakansalainen-kurssilla pari kertaa käskyn rikkomaan vai siitä että olen opettanut sille koiratanssi-liikkeeksi ryömimisen, että se saattaa lähteä ryömimään paikalla makuusta. Sain vinkiksi ottaa avuksi apupalkan, joka laitetaan n. 30cm päähän koirasta kun jätän sen makuulle, ja vapautan sen palkalle liikkeen suorittamisen jälkeen. Toivottavasti tämä toimii, ei ainakaan suoritusta huonontanut!

Kotiläksyksi saatiin palkkasanan opetus sekä namille että lelulle. Namipalkka sanana meillä taitaakin jo toimia "hyvä" (ei jäärin hyvä sana tähän, mutta Ronja on sen tähän käyttöön ottanut) ja lelulle ajattelin nyt opettaa "JES!".

Lisäksi pitäisi treenailla kuuntluharjoituksia. Siis käytännössä: nostetaan koiran vietti, palkkapiiloon, ohjaaja passivoituu + käskysana (tärkeä muistaa äänensävy/-paino) ja sitten tarkka palkkaus. Toinen aste  samalla tavalla, mutta käskysanan jälkeen palkka heitetään remmimatkan kantamattomiin, ja yritetään saada koira kuuntelemaan, ja palkkalle pääsee kun on suorittanut liikkeen. Vaikutti tosi hyvältä harjoitukselta! Vaikka tosi koville otti; ohjaajan kunto ja jaksaminen loppuu varmasti ennen kuin koiran!  Ronja näyttäisi kestävän yllättävän vietin nostoa: ekassa harjoituksessa kuunteli hyvin. Toisessa lähti lelun perään, mutta heti kun remmi kiristyi, istui nopeasti. Lisää treeniä vaan.