Otsikosta voi ehkä päätelläkin: meillä on kotona pieni remonttireiska! Tai ainakin Rasmus sen purkupuolen näyttää jotenkin hallitsevan, edelleen odotellaan, että myös uutta pintaa laittais tulemaan...

Ei nyt mitään mahdottomuuksia ole tehnyt, mutta lyhyesti Rasmus on mm. syönyt keittiön seinää kahdesta kohtaa, repinyt keittiön muovimatosta päällimmäistä muovikerrosta kahdesta kohtaa, ja vähän pyöristellyt parin keittiön alakaapin kulmaa. Ja kaipa ne hampaat on tuolien ja pöydänkin jaloissa käyneet... (pentu on siis keittiössä päivät, kun olemme töissä) Nämä "remontoinnit" ei onneksi meidän taloudessa pahemmin haittaa, koska pöytäryhmä oli ystäviltä saatu, valmiiksi kanin syömä baaripöytä+2 tuolia yhdistelmä, joka vaihdettiin normaalin pöytäryhmän tilalle ihan vaan pentua ja sen hampaita ajatellen, ja keittiöremontti oli muutenkin edessä. ...Vaikka toki retro kelta-vihreä-ruskea-keittiö onkin aika hottis, mutta on pinnat sen verran kuluneet, että pistetään jossain vaiheessa kokonaan uusiksi, kunhan vaan Rasmuksen hampaat oppivat pitäytymään leluissa ja luissa.

Noista muovimaton puuttuvista kohdista jo Jurin kanssa yritettiin tehdä jonkinlaista psykoanalyysia pennusta: toinen kun näyttää mun mielestä ihan sarvikuonolta, ja toinen Jurin mielestä delfiiniltä, mun mielestä lokilta.

Tässä vähän todistusaineistoa niille, jotka bordercollien hankkimista vielä harkitsevat :

Näettekö sarvikuonon?        Can you see the rhino in this?                       Entäpä lokin tai delfiinin?  what about this? A dolphin or a seagul?

Yam, yam wall...

Muuten tällä viikolla olen ollut melko kiireinen itse, eikä koirien kanssa ole ehditty erikoisempaa tekemään. Keskiviikkona otettiin treeniä IKEA:n pihalla. Ronjan kanssa halusin vaan erilaista paikkaa ja vähän häiriötä. Treenattiin vähän tottista; seuraamista ja paikallamakuuta. Nämä sujui hyvin. Sitten otettiin niitä kuunteluharjoituksia, ja nämäkin sujuivat (yllätyksekseni) oikein hienosti, ainakin yhtä hyvin kuin kotipihalla! Ronjan kuuntelukyky on vietin nostamisen jälkeen parempi kuin osasin odottaa! Tosin huomaa, että kaikki käskyt eivät vielä toimi samalla tehokkuudella. Näiden harjoitusten jälkeen otettiin vielä rauhoittumisharjoituksia, ja sitten koiran vaihto.

Rasmuksen kanssa kuljeskeltiin parkkipaikalla, kolisteltiin ostoskärryjä, ja kokeiltiin erilaisia ritilöitä, portaita ym. alustoja. Ei ongelmia missään, otti oma-aloitteisesti kontaktia hyvin, näistä nakkipalkkaa.

 

This week we haven't had anything special in our program; we have mostly trained and played at home. On wednesday we (me and the dogs) went to the parkinglot of IKEA, and trained there with Ronja and Rasmus. Rasmus had no trouble with new place, or ant distractions; he was really relaxed and listened very well.

At home Rasmus has started renovate our kitchen: He has eaten our wall from two places and made two beatiful pictures on the kitchen floor by ripping off the plastic carpet floor from two places and he also has tasted our lower kitchen cabinets from a couple of corners... All this when he has been alone, of course... We have left him some activating toys when we leave the house, but he is so clever and fast with them, I think he still gets a little a bit bored, and then he starts to "renovate".

But this doesn't really matter, because we were expecting something like this, and our kitchen is from the 60's and needs renovating anyway at some point! We'll just wait untill Rasmus knows how to use his teeth only on the right places like toys and bones