Eilen oli taas raunio-treenipäivä. Asiaa hieman pohdiskeltuani tuli mieleeni, että olisi hyvä ottaa "kokeenomaista" treeniä, ja lisätä alueelle myös vaate- sekä ruokahäiriö, koska niitä ei ole meillä pitkään aikaan treenattu. Totesin vielä ennen etsintää, että ei kummatkaan häiriöt ole aikaisemmin tuottaneet ongelmaa, mutta leikkauksen jälkeen Ronjasta on tullut niin ahne, etten sitten siitä ruuasta tiedä...

No, kuinkas ollakaan Ronja ilmaisi ruuan!  Suljettuun tunneliin oli laitettu lihankimpale, ja Ronja haukkui putken suuta näyttäen että haluaa sinne tarkistamaan. Olin aivan äimänä kun kuulin että siellä onkin ruokaa, eikä maalimiestä! Onneksi en kuitenkaan ehtinyt piilolle sen ihmeellisemmin, ja siinä kun aioimme alkaa miettiä "Mitäs nyt tehdään?" (<-Mikä olisi pitänyt tietysti miettiä jo etukäteen...) Ronja jättikin putken, kun sai hajun seuraavasta maalimiehestä. Huh!

Huomasin että osasin lukea Ronjan elekielestä missä piilossa vaatehäiriö oli, kun Ronja meni sitä piiloa tarkistamaan. Onneksi ei sentään sitä ilmaissut!

Lisäksi treenissä oli ohjaajalle haastetta, kun maalimies oli mennyt piiloon jonka oviaukko (suljettu, raskas betoniluukku) oli toisella puolla kuin mistä koira sai hajun ja Ronja ilmaisi kiihkeästi suoraa suljettua seinää (haju tuli avonaisesta "katosta" ja/tai lautaseinän läpi) En oikein tiennyt miten mun olisi pitänyt suhtautua; kysyin jo että odotetaanko että se siirtyy luukulle ja avaanko sen vai...? Mutta ohje olikin, että odotetaan kunnes koira valitsee paikan johon jää ilmaisemaan ja sitten maalimies heittää palkan avonaisesta katosta koiralle. Hetken jo epäilin että onnistuuko tällä tavoin, kun Ronja haukkui haukkumistaan ja vaihtoi paikkaansa ja välillä sivusilmällä vilkuili mua "Et miksei tää nyt toimi? Onks tässä parempi? Vai tässä?" . Se yritti vähän järsiä seinääkin päästäkseen maalimiehelle. Siinä vaiheessa kun se kiipesi viereisen kasan päälle ja alkoi hakea paikkaa mistä olisi hypännyt reilu 3m korkuisen seinän yli, mä jo vedin henkeä... Mutta onneksi kuitenkin päätti vielä kerran kokeilla pidempään haukkumista seinän kulmasta; ja sillähän se palkka sitten tuli! 

Mutta nyt jatkossa sitten keskitytään noiden häiriöiden treenaamiseen, erityisesti ruokaa pitää olla, jotta tyttö ymmärtää että vain ihmishajua etsimällä ja löytämällä saa sitä ruokaa.

Ajatuksena on mennä uusimaan nyt jo vanhaksi ehtinyt peruskoe kesäkuussa. (Jos vaan mahdutaan mukaan)