Kesäloma meni nopeasti! 

Lomalla touhusimme paljon kaikenlaista; mökkeilimme, kyläilimme, kävimme mustikassa ja kalastamassa ym. ym. Koirat olivat mukana aina kun mahdollista. Ronja ja Rasmus olivat mukana useammalla mökillä, saaristossa, mustikkametsässä, ym. 

Karvakorvat saivat nauttia vapaudesta, merestä, uimisesta ja veneilystä. Rasmuskin pääsi ensimmäistä kertaa veneilemään, ja vaikutti tykkäävän hommasta. Aluksi veneeseen hyppääminen vähän jännitti, mutta veneessä rauhoittui melko nopeasti ja työnsi kuonoaan vastatuuleen saadakseen kuonoonsa kaikki ihana meri-ilman mukana tulevat hajut. Ronja tiesi jo homman nimen, ja siitä sai jopa pitää hieman kiinni, ettei liian rohkeasti mennyt reunalle tuoksuja haistelemaan... 

Kesä ollaan oltu nyt treenitauolla, ja nyt on jo uudet kuviot suunniteltu: Ronja on ilmoitettu paimennuskurssille (jee!) ja Rasmus aloittaa ensi viikolla agilityn. Uudet lajit siis molemmille. Katsotaan miten hommat toimii.

Lisäksi meillä kävi koiranomi kesäloman aikana katsastamassa meidän laumaa. Ronja kun ei vieläkään oikein osaa rentoutua meidän pojan seurassa.  Tämän stressin vuoksi(?) tuntuu että kaikki muukin ns. häiriökäytös on pahentunut. Saimme Hanna Hautamäeltä hyviä vinkkejä laumäjärjestyksen vahvistamiseen, koirien lisäaktivoimiseen ja hallintaan, ym. Tällä hetkellä olen toiveikas, että Ronjan epävarmuus Anselmia kohtaan alkaisi hellittää, mutten vielä uskalla huokaista. Muutamia kertoja on siis poikaa jo varoitellut murahtamalla, kun poika on lähestynyt häntä. Toisaalta ei ole poikaa kohtaan mitenkään aggressiivinen; itse niin halutessaan voi lähestyä poikaa, ja jopa nuolla häntä heiluen. Mutta koska Anselmi on vielä liian pieni ymmärtämään koiraa, en voi luottaa hetkeksikään... Onneksi Ronja itsekin pysyttelee lähinnä pois pojan ulottuvilta. (Paitsi pojan ruokailun aikaan olisi mielellään tarkastelemassa syöttötuolin alustat )

Toivottavasti tämä uusi paimenura on oikeaa hommaa Ronjalle, josko se toisi lisää rentoutta tyttöön.

Alla kuvia kesälomalta.

 ___________________________________________________________________________________________

Our summer vacation is now over. Holiday went by fast as usual. Rasmus had his first ride with a bigger boat, and he loved it 

Ronja is starting her herding "career" next month and Rasmus is going to start agility next week. 

Pictures from our summer holiday below:

Ronja raunioradalla/ Ronja at the ruins

 

Ronja and Rasmus at my fathers island in the archipelago: