Tänään kävimme Rasmuksen kanssa taas pitkästä aikaa näyttelyssä, tällä kertaa Turussa.

Tuomarina toimi italialainen Manola Poggesi Arnetoli.

 

Tässä arvostelu:

" Nice head & expression, but not well proportioned to the body, needs to develop more. Good bones and feet. Correct coat.

Moves freely, but tail too high in movement" 

 

Eli karkeasti suomennettuna:

"Hyvä pää ja ilme, mutta ei ole hyvässä sopusuhdassa vartalon kanssa, pitää kehittyä lisää. Hyvä luusto ja jalat. Oikeanlainen turkki. Liikkuu vapaasti , mutta häntä liian korkealla liikkeessä."

Laatuluokka oli siis "erittäin hyvä", emme sijoittuneet. 

Näyttelyssä oli yhteensä 47 bordercollieta, joista 25 oli uroksia, joten melko paljon oli koiria. Itse olin tyytyväinen Rasmuksen esiintymiseen, vaikka selvästi toiset koirat olivat iso häiriö, ja kehässä häntä nousi osaksi samaan aikaan edessä ja takana juoksevien samanikäisten urosten vuoksi. Mutta tuomarin antoi melko hyvin tutkia (mitäi yritti vähän pussailla), ja juoksi sekä seisoi kauniisti. 

Vielä kun poika oppisi rauhoittumaan toisten koirien läsnäollessa ja lopettamaan pienen pullistelun, jota teinipojumme yritti välillä esittää. Lisää harjoitusta ja kokemuksia, niin josko tuo käytöskin tasoittuisi. Niin ja tietysti sitä lihaa luiden ympärille. 


I am happy with the result "very good". The judje said to me that she really liked the type, and his head, but unfortunately his body is still " a puppy's body" and he needs to develop a little bit more. Rasmus presented himself well, he ran calmly and stood still nicely. But the other males made him a little bit restless, so the tail went up in the ring and he tried to parade himself a little bit (in and putside of the ring). We need more practice...