Tänään Rasmuksella oli taas leikkikoulua. Tällä kertaa olimme koirakoulukeskuksessa, lämpimän hallin suojissa, mikä oli mukavaa, sillä ulkona tuli räntää.

Aloitimme tunnin ohitusharjoituksilla. Nämä sujui hienosti, Rasmus tosin innostui välillä ihan hyppimään vierellä, kun oli niin kiva harjoitus, mutta eipä ainakaan ollut ohitusongelmia!

Tämän jälkeen harjoiteltiin huomion kiinnittämistä omistajaan, eli liikuttiin hallissa ja suunnan vaihdoksilla pyrittiin saamaan pennut kiinnitämään huomiota itsemme toisten kurssilaisten, hajujen tms. sijaan. Tämäkin sujui mielestäni hyvin.

Pissatauon jälkeen otettiin vähän rauhoittumis- ja käsittelyharjoituksia sylissä. Tässä Rasmuksella oli vähän tekemistä; välillä inahteli, ja olis alkuun halunnut vaan touhuta, mutta rauhoittui kuitenkin kun tajusi ettei mitään erityistä tapahtunut. Käsittelyt (hampaiden, korvien, tassujen ym. tutkimiset omistajan toimesta) meni hyvin.

Sitten jatkettiin sosiaalistamisharjoituksella, jossa kaksi koirakkoa tapasivat niin, etteivät pennut saaneet haistella toisiaan, mutta toiset ihmiset saivat silitellä ja tutkia toisten pentuja. Tässä ei meillä ollut ongelmia; Rasmus kun on aina ollut kovin ihmisrakas ja reipas näissä kontakteissa.

Treenien jälkeen käytiin kotimatkalla vielä pirunpesän maastossa pieni metsälenkki, jossa palkkauksia kontaktinotoista.

Kun päästiin kotiin Rasmus jäi lepäilemään ja minä nappasin Ronjan ja juoksuvyön ja sitten tytöt lähti lenkille. Mentiin n. tunnin lenkki, muttei kuitenkaan juostu (emäntä kun unohti vaihtaa tossut kunnon juoksukenkiin...) Välillä otetiin pieniä sivulletuloja ja seuraamisia, jotka meni ihan ok:sti. Erityisen tyytyväinen olin ihan lenkin lopussa otettuun seuraamishajoitukseen, jossa Ronja kulki tosi hienosti tiiviisti lapa polven vierellä, katsekontaktissa. Palkkasin sitä runsaasti, ehkä tämä oli "avain" asiaan. Täytyy alkaa palkata sitä paremmin. ...ja samalla siis olla tarkka ja vaativa, ettei pääse liike enää lipsumaan.

 

Today we went to puppy school again. Today we trained how to walk by other dogs and how to greet people. We also did excercices where puppies needed to relax in our arms and let us excamine their teeth, ears, paws and so on... Rasmus did nicely, even thouhg at first he didn't want to stay put. ...but eventually he laid in my lap belly up . He really loves to do things!

After the puppy school we went to take a little stroll in the woods. Unfortunately I didn't have my camera with me today...