Ronja steriloitiin eilen.

Vein tytön klinikalle aamulla, tyttö rauhoitettiin ja siirrettiin leikkurin puolelle. ...kyllä oli haikea lähteä eläinlääkäriltä vain panta ja remmi kädessä... Onneksi saimme noutaa tytön jo 4,5 tunnin kuluttua. Ronja oli ymmärrettävästi pöllähtänyt, ja vielä lääkkeissä, mutta kulki jo rauhallisesti omin jaloin. (Kyllä silti kävi sääliksi pientä tokkuraista) Lupaavalta vaikutti se, että ulostaminen toimi jo heti eläinlääkärin pihalla, ja myös ensimmäiset hännän heilautukset saatiin jo eläinlääkärillä.

Kotona tyttö oli vielä kovin tokkuraisen oloinen, ja kaulurinkin pystyimme ottamaan heti pois, sillä tytöllä oli mielessään vaan nukkuminen. Viiden maissa tyttö pyysi päästä pihalle, ja kävi pissalla. Isäntä oli Ronjaa ulkoilluttamassa, ja kertoi koiran pyytäneen aitaukseen, johon päästyään Ronja oli näyttänyt itsekin hämmästyneeltä kun ei jaksanutkaan leikkiä pallolla Sisälle tullessa laitettiin sitten kauluri takaisin päälle, koska tyttö alkoi olla kiinnostunut takapäästään.

Ilta meni melko rauhallisesti, Ronja lepäili, ruokaili kevyesti pienen iltapalan ja kävi pihalla iltapisulla. Yö sujui rauhallisesti omassa kevythäkissä kaulurin kera. Missään vaiheessa koira ei ole suoranaisesti vaikuttanut kivuliaalta,  joten olen hyvin tyytyväinen.

Aamulla pihalle pissalle, kevyt aamupala ja kipulääkettä. Otimme myös haavasidoksen pois, ja haava näyttää tällä hetkellä siistiltä. Ronjan tekisi kovin mieli pestä itseään (en ole varma tavoitteleeko se edes haavaa, vai ihan vaan peruspesujako haluaisi tehdä), joten kauluri on pidetty päällä.

Sairasloma tytöllä kestää 10-12 päivää. Lenkit, hypyt ym. riehuminen on kiellettyjä tänä aikana. Täytyy pitää koiria tarkkaan silmällä, sillä vaikka Ronja osaakin ottaa lunkisti, en usko että Rasmus ymmärtää tilannetta. Tällä hetkellä Ronja ja Rasmus on pidetty erillään, hieman ovat päässeet toisiaan tervehtimään, mutta samassa tilassa ei uskalleta näitä kaveruksia pitää, sillä tunnetusti leikit eivät tulisi olemaan lääkärin määräämää laatua

Rankkaa toipilasaika tulee siis olemaan koko perheelle. Onneksi olen itse äitiyslomalla, ja voin viettää päivät koirien kanssa. Toivottavasti Ronja toipuu yhtä hienosti kuin tähänkin asti!

Leikkauspäivänä:

1.6.2010 (5 päivää leikkauksesta):