Tänään Rasmuksen tottistreeneissä oli vuorossa liikkeestä maahan meno, istuminen ja seisominen. Kaikki liikkeet aloitettiin paikallaan,ja kun suoritus oli varma (toimi ensimmäisellä käskyllä) siirryttiin hitaasti liikkeeseen jota sitten suorituksen vahvistuttua nopeutettiin. Meillä tällä kertaa palkkana nakinpaloja.

Rasmus toimi maahanmenossa niin hyvin, että alkoi liikkeessä jo 3.:n toiston jälkeen ennakoimaan. Siirryimme siis nopeasti melko reippaaseen kävelytahtiin. 

Kun siirryimme istumiseen, piti ensin hieman paikalla ollessa kerrata mitä "istu" tarkoitti, kun Rasmus ei malttanut kuunnella käskyä  vaan iski heti maate käskysanan kuultuaan... Nuori ja malttamaton  Kun saatiin pienellä käsiavulla poju istumaan alkoi homma taas sujua, ja hyvin edettiin tälläkin liikkeellä.

Seuraavaksi vuorossa oli seisominen, joka olikin kaikkein vaikein, koska luulen että Rasmus on tähän asti mieltänyt liikkeen makuulta tai istumisesta nousemiseksi. Nyt piti siis opettaa että seisominen tarkoittaa myös seisomassa pysymistä ja liikkeestä pysähtymistä. Treenasimme paikallaan useita toistoja, myös niin että annoin käskyn koiran jo seisoessa. Aluksi tämä sai Rasmuksen yleensä istumaan, mutta muutaman onnistuneen toiston (ja palkkauksen) jälkeen poju ymmärsi jäädä seisomaan. 

Tämän jälkeen sitten otettiinkin kuunteluharjoitusta, eli annettiin vuoronperään istu-, maahan- ja seiso-käskyjä satunnaisessa järjestyksessä. Tässä Rasmus oli ihan haka! Ilmeisesti harmaat aivosolut olivat sen verran lämmeneet pysähtymistreeneissä, että nyt korvatkin olivat jo auki .

Treenien jälkeen käytiin vielä pikkuisen metsässä juoksentelemassa molempien koirien kanssa (Ronja odotti Rasmuksen treenien ajan autossa) Metsässä oli pimeää, joten otin pari pientä etsintä-leikkiä sammuttamalla otsalampun ja painelemalla puskiin piiloon. Ronja löysi emännän hetkessä, ja Rasmus juoksi onnessaan mukana, mutten tiedä mahtoiko tuo teini edes huomata mun kadonneen...  Hyvän mielen ja liikunnan lisäksi saatiin metsästä saaliiksi yksi toimiva vilkku-heijastin-panta, joka oli varmaan jonkun kaulasta metsään pudonnut.